Hij is verrezen, Alleluja, ja Hij is werkelijk verrezen, Alleluia

Gepubliceerd op 29 april 2022 om 11:35

Emotioneel is er de laatste dagen veel gebeurd
Het heengaan van iemand die ons nauw aan het hart lag na een lange periode van ziekte.
Door zijn heengaan daverden heel wat zekerheden op hun grondvesten.
Meer dan veertig jaar heeft onze Priester en Deken de weg gebaand waarin we met een gerust gemoed konden voortschrijden in het geloof.
Op een waardige manier hebben we mogen afscheid nemen en hebben we samen kunnen bidden en zingen in het vertrouwen dat de Heer ons en ook Hem barmhartig wil zijn. "Mochten we Hem te kort hebben gedaan en moest er nog iets ontbreken in het leven van hem die van ons is heengegaan: komt Gij ons dan tegemoet met uw barmhartigheid" bidden we in de uitvaartliturgie.

Maar ook in de beleving van de paasdagen kwamen veel emoties boven. Na 2 jaar met Corona-maatregelen konden de vieringen weer allen doorgaan: Met de palmprocessie het vieren van het paastriduum en pasen.
Veel onzekerheid kwam boven en alles liep niet altijd zoals Pr.Joris het deed.
voor mij was het een hele ommekeer, na meer dan 50 jaar als misdienaar, koster, cantor en koorleider, ceremoniarius, diaken het Triduum gestalte te hebben gegeven, was het voor mij zeker geen thuiskomen in de liturgische gewoonten in Tienen.
Dit heeft gezorgd voor wat men noemt: 'het bezich-zijn van mensen'
met vallen en opstaan.
Moge de lezingen van volgende zondag ook voor ons een troost zijn: Tot driemaal toe verloochende Petrus de Heer, en tot 3 maal toe wordt hij gerehabiliteerd door Jezus.
De vraag naar Petrus liefde voor de Heer is een blijk van barmhartigheid die leidt tot een zending: 'Volg mij' en tot 3 maal toe: "weid mijn schapen".
Moge die barmhartigheid ook doorklinken in onze harten, als angst en onzekerheid het dreigen over te nemen van vertrouwen in de verrezen Heer.
Laten we in deze komende meimaand en het opweg zijn naar het feest van Pinksteren, vol vertrouwen bidden dat Gods Geest hen inspireert in hun verantwoordelijkheid om een goede priester naar onze pastorale Zone Tienen te zenden.
Helpt ook ons Ja- te zeggen op de oproep om Jezus te volgen in zijn gegevenheid voor mensen.

Koningin des hemels, verheug u, alleluja,
omdat Hij, die gij waardig geweest zijt te dragen, alleluja
verrezen is, zoals Hij gezegd heeft, alleluja
Bid God voor ons, Alleluja.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.